Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/protea/domains/proteahomes.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the polylang domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/protea/domains/proteahomes.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
אפליקציות זהב - פרוטיאה

אפליקציות זהב

לא צריך ללכת רחוק כדי לראות שרובנו דבוקים לנייד, אפילו לא צריך לצאת מהבית! לכל מקום שנלך, נראה אנשים עם האף בנייד. אבל, המאמר הזה לא מתעסק בשינויים התנהגותיים שקרו לכולנו בשנים האחרונות, אלא דווקא לחזור רגע ולהיזכר שקידמה מתפתחת ונוצרת כתוצאה מצורך מסוים.

גיל מהווה פקטור בשימוש בסמארטפונים, אך ההבדלים בין דור הצעיר לגיל הזהב מצתמצם. ע"פ סקר שנעשה ב- 2021, 95% מתוך הנשאלים בגילאי 30-49 היו בעלי סמארטפון ו- 83% בגילאי 50-64, עלייה של 35% מ- 2012 (מתוך: Pew Research Center data).

שימוש בניידים בגיל הזהב כבר קיים, אז בואו ונכיר כמה אפליקציות שימושיות שאולי לא הכרתם!

Abridge

מכירים את זה שאחרי ביקור אצל הרופא, חזרתם הביתה ואתם בקושי זוכרים מה הוא אמר? ובכן, אתם לא היחידים, בדיוק בגלל זה הומצאה האפליקציה הזו שמקליטה את השיחה בעת הביקור ולאחר מכן מדגישה את החלקים בשיחה שהתמקדו במונחים רפואיים, כך שאם תרצו להשיב שוב למה שהרופא אמר בנוגע לסימפטום ספציפי, אפשר פשוט להקליק על הקטע המודגש.

האפליקציה הגאונית הזו, יכולה גם ליצור תמלול של השיחה ולתת הסבר לגבי מונחים רפואיים שצוינו במהלכה ואתם לא מכירים ולשתף את תמלול השיחה עם הצוות הרפואי בדיור מוגן ובני המשפחה.

האפליקציה חינמית וזמינה לאייפון ואנדרואיד

 

(תמונה מתוך אתר abridge )

Magnifying Glass With Flashlight

לפני ששאתם מצקצקים ואומרים לעצמכם שכולם יודעים שיש פנס בנייד, תזרמו איתנו. מי מאיתנו לא התקשה לקרוא הוראות שימוש שתמיד מודפסות באותיות קטנות או פירוט של מנה בתפריט מסעדה, אז במקום להרוס את העיניים, האפליקציה הזו יכולה להיות שימושית ביותר.

 

לאפליקציה הזו ממשק נוח וקל לשימוש שמאפשר זום ותאורה בהכוונה ידנית להתאמה של המרחק וכמות האור הרצויה לקריאה נוחה.
הפנס ביישומון שימושי כשלעצמו, אבל הייחודיות שלו היא היכולת להרחיב את זכוכית המגדלת כדי לשפר את איכות ובהירות התמונה. לאלה המתקשים עם צבעים מסוימים, האופציה של 'נגטיב' תהפוך את חייכם לקלים יותר. האפליקציה הופכת את צבעי המסך כך שלא יגרמו לעיניים להתאמץ כל כך. בנוסף, אם העיניים התעייפו ואתם זקוקים להפסקה קלה, בעזרת האופציה של 'Freeze' ניתן להקפיא את התמונה ולשתף אותה או להביט בה מאוחר יותר.
להורדה באנדרואיד ואייפון

Heart Rate Monitor App

אפליקציה זו משתמשת במצלמת הנייד על מנת למדוד את קצב הלב. היא פשוטה, מדוייקת ועובדת גם בתנאי תאורה נמוכים. ניתן לעקוב אחר קצב הלב בסיום פעילות גופנית, לבחון את רמת הכושר ובריאות כללית. את הנתונים ניתן לשתף עם חברים ומשפחה וכמובן צוות רפואי. הורדה בחינם, באייפון בלבד.

Pillboxie

לא משנה מה גילכם, מעקב אחר נטילת תרופות הוא טריקי בכל גיל, גם לבעלי זיכרון פיל 🙂 ולכן האפליקציה הזו נחוצה.

היישומון דואג להזכיר למשתמש ע"י התראה שהגיע הזמן ליטול את התרופה, גם במקרה שהנייד במצב 'שינה', כל עוד הנייד דולק התזכורות יגיעו. על מנת להקל על הזיכרון כמה שניתן, אפשר לתזמן את ההתראות כדי להבטיח שהן יקרו בזמנים הנחוצים ולהשתמש בצבעים שונים עבור מעל 100 סוגי תרופות.

לשימוש באפליקציה הזו אין צורך בחיבור לרשת, אך כרגע היא זמינה למשתמשי אייפון בלבד. אך כמובן שישנן אלטרנטיבות דומות גם לאנדרואיד כמו the Pill Reminder, Medication Tracker

להורדה באייפון

 

 

 

Kitestring

האפליקציה הזו היא לא עבורכם, אלא עבור אלו הדואגים לכם – משפחה, חברים ומטפלים. Kitesting מאפשרת דרך קלה ופשוטה לוודא מה שלומכם בכל עת. האפליקציה שולחת סמס למשתמש שרוצים לוודא את מצבו ושואלת לשלומו והיכן הוא, במידה ואין מענה, אנשי הקשר שרשומים כאנשי קשר בשעת חירום מקבלים הודעה.

היישומון יכול לעבור גם על מחשב ולא רק על נייד, הוא חינמי וזמין להתקנה באנדרואיד ובאייפון.

 

Bald Phone Launcher

היישומון המעניין הזה הופך את השימוש בנייד לידידותי יותר עבור בני גיל הזהב ו/או בעלי קושי ראייה וכו'. הוא מאפשר להוסיף ממשק כולל ופונקציות שימושיות כמו כפתור מצוקה או תזכורות לנטילת תרופות. למעשה, היישומון הוא פלטפורמה שמחליפה את ממשק הנייד לממשק גדול, פשוט וידידותי. יתרון נוסף ומשמעותי הוא בחירת השפה, וכן, קיימת אפשרות ל- 'עברית'! האפליקציה חינמית ולא מכילה פרסומות, אך כרגע זמינה לבעלי אנדרואיד בלבד.

Medical ID App

אפליקציה שיכולה להציל חיים. ביישומון ניתן ליצור פרופיל רפואי, אשר נשאר זמין גם אם הנייד נעול. המידע הרפואי בפרופיל כולל אנשי קשר חשובים בנושאים רפואיים, סוג דם, אלרגיות וכל מידע נחוץ במקרה חירום. ניתן להוריד אותו לאנדרואיד ואייפון בחינם, אך יש לו גם גרסת פרימיום בתשלום.

ייתכן ופנסיונרים ובני גיל הזהב פחות מיומנים בשימוש בסמארטפון בהשוואה לדור הצעיר, אך לרובם יש מכשירים ויש לזה לא מעט יתרונות, מבחינת תקשורת, מקרי חירום והקלה ועזרה בתחומים מסוימים כפי שפרטנו כאן. תפריט האפליקציות גדל וגדל וגם אם אחת או יותר מאלו שציינו כאן לא קיימות עבור אייפון או אנדרואיד, תהיו בטוחים שקיימת אפליקציה דומה, וסביר מאוד שיותר מאחת.

מכירים אפליקציה מעניינת שלא ציינו במאמר? שתפו אותנו!

אנא מלאו את הטופס

ונציגנו יחזור אליכם במהרה




    דילוג לתוכן