לפני למעלה מ-4,000 שנה, גילה שנג נונג, ששתיית תה מעוררת ומסייעת בניקוי רעלים. התכונות המיוחדות של התה קיבלו הכרה על ידי הרפואה הסינית, אך רק לאחרונה אושרו על ידי המדע המודרני. אין ספק שסגולותיו תורמות לאריכות ימים על ידי חיזוק מערכת החיסון ונוגדי החמצון המצויים בו המסייעים בהגנה מפני סוגי הסרטן שונים.
לא משנה באיזו סוג תה תבחרו, אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים שכל אחד מהם יציע יתרונות שונים. הנה כמה מהם:
תה לבן
בימי קדם בסין, תה לבן קיבל את השם ״שיקוי האלמוות״ והוגש לקיסר ולבני האצולה בלבד. לפי הרפואה הסינית התה ידוע בסגולותיו באיזון חום והקלה על תופעות גיל המעבר. בנוסף, שתיה מרובה ממנו מסייעת במניעת סוגי סרטן שונים, האטת תהליכי הזדקנות של העור ושיפור העיכול.
תה ירוק
תה ירוק, מקורו במזרח הרחוק, אך צבע פופולריות רבה גם במערב בזכות סגולותיו הרפואיות. על פי מחקרים, תה ירוק עשיר באנטיאוקסידנטים ובעיקר בפוליפנולים וקטכינים, המגינים על התאים מנזקי חמצון. בנוסף, ידוע כמסייע לתפקוד המוח, מעודד ירידה במשקל ושריפת שומנים, מגן מפני סרטן ומאזן את רמת הסוכר בדם.
תה יסמין
צמח היסמין הוא אחד מהצמחים הפופולריים, בשל הניחוח הפרחוני שהוא מפיץ והסגולות הרפואיות הייחודיות לו. התה המופלא ידוע בכוחו בטיפול בחרדות, מתח, מכת שמש וזיהומים שונים. כמו כן, תה יסמין נמצא כמפחית סיכון לדיכאון, מחלות נוירולוגיות (דמנציה), מקל על צרידות ובעיות בדרכי הנשימה ומונע מחלות כרוניות.
תה מאצ'ה
לפני 5,000 שנה, תה מאצ׳ה היה בסגך הכל, תה עלים. היום, זה אורח חיים.ליתר דיוק, ביפן המאצ׳ה זוכה כבר שנים רבות, בשאר העולם הפך לפופולרי בשנים האחרונות. תה המאצ׳ה מלא בסגולות: הוא מרגיע ועשיר בנוגדי חמצון, מעניק אנרגיה לאורך זמן (לא מומלץ לפני השינה), מפחית את רמת הכולסטרול, מוריד משמעותית את רמת הגלוקוז ומפחית את הסיכוי לנזקים בכבד, בכליות ובלב.
חשוב לזכור, כשאתם שותים כוס תה, זו הזדמנות מצוינת לספק לגוף חומרים מיטיבים התורמים לבריאותכם. אז אפשר להרתיח מים, לבחור את התה המועדף וליהנות.
לבריאות!