Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/protea/domains/proteahomes.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the polylang domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/protea/domains/proteahomes.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
דרכים יעילות להפחתת לחץ וחרדה בגיל השלישי - פרוטיאה

דרכים יעילות להפחתת לחץ וחרדה בגיל השלישי

ככל שמתבגרים והשנים עוברות אנחנו צוברים יותר חוויות ואירועים מכוננים, בעקבותיהם אנחנו מחכימים ולומדים להכיר את עצמנו לעומק. שנות גיל הזהב אמורות להיות זמן של רוגע והנאה, ועם זאת, שלב זה של החיים יכול להיות מאתגר ומלווה במתח ובחרדה.

אמנם אי אפשר להימנע מתחושות ורגשות פחות נעימים, אבל אפשר להפחית אותם – חיזוק החוסן הנפשי ויצירת שגרה בריאה ומיטיבה הן הכרחיות לבריאות ולחיוניות שלנו. אז איך אנחנו דואגים לייצר לנו עוגנים שיתרמו לתחושת הרווחה שלנו גם בזמנים קשים?

 

להישאר פעילים (או במילים אחרות: פשוט לזוז)

פעילות ספורטיבית סדירה תורמת לנו בכל התחומים (שומרת על תנועתיות הגוף, מפחיתה את הסיכוי למחלות לב, סכרת ועוד), בנוסף, הוכח שפעילות גופנית מסייעת בהורדת רמות הלחץ והחרדה. במהלך פעילות גופנית משתחררים אנדורפינים (ההורמון שאחראי לתחושה טובה) התורמים לתחושת רווחה נפשית. יחד עם זאת, ספורט נקשר לאיכות שינה טובה יותר – מה שחשוב במיוחד אצל האוכלוסייה הבוגרת. זה הזמן לצאת להליכה קצרה במקום הנגיש למרחב מוגן, לנסות תרגילים קלילים מעולמות היוגה והטאי צ'י ועוד.

אנחנו ממליצים להיוועץ בגורם מקצועי לפני התחלת הפעילות. 

 

טיפוח קשרים חברתיים

אין ספק בחשיבות של שמירה על קשרים עם חברים ובני המשפחה היקרים לנו. אנחנו ממליצים להצטרף לקהילה עם תחומי עניין דומים או על בסיס סביבת מגורים, שתייצר מערכת תמיכה חזקה. השתתפות פעילה בשיחות בהן אתם משתפים חוויות ומדברים על המצב, יכולה לעזור בהתמודדות. נמצא כי קשישים השומרים על קשרים הם בעלי תחושת שייכות חזקה במיוחד  – שמתורגמת לבריאות פיזית ומנטלית טובה יותר. מוזמנים להתקשר לגדעון ולשאול לשלומו, לשלוח הודעת ווטסאפ לחני וכמובן לקבוע זמן איכות עם הנכדים…

 

תחביבים ותחומי עניין 

זה בדיוק הזמן לחזור ולעשות דברים שאתם אוהבים – אם זה חוג ברידג', לצלול לספר של הסופרת האהובה עליכם, להוציא את צבעי השמן, לסרוג, להשקיע בגינה השכונתית ואנחנו יכולים עוד להמשיך. כל דבר שנותן לכם תחושת משמעות, שמחה, נחת ואולי אפילו אסקפיזם יתקבל בברכה. עכשיו רק נשאר לשבץ את כל אלו בשגרה השבועית שלכם ולהתמיד.

 

טכניקות להרגעה עצמית – עזרה נפשית ראשונה 

מיינדפולנס היא שיטה בה אתם שוהים ברגע ללא שיפוטיות, מדובר בטכניקה שצריך לתרגל כדי ליהנות מההשפעות החיוביות שלה, אבל זה לגמרי שווה את זה. אפשר לנסות הליכה מודעת, הכרוכה במודעות מלאה לפעולת ההליכה, לתחושות בגוף ובסביבה בה אתם צועדים. בתור התחלה אפשר לחפש את הספרים "מיינדפולנס למתחילים" או "מיינדפולנס ב-10 דקות".

הפעלת החושים גם יכולה לעזור – אתם יכולים לנסות פעולה אחת בה תתמקדו בחוש מסוים, או כמה פעולות:אם זה חוש הראייה, הביטו בשקיעה בזמן שאתם יושבים בנוחות, הביטו בטבע, הדליקו נר והתמקדו בלהבה הבוערת, שימו זר פרחים במקום בולט בבית, הסתכלו על הקרקע בטפטוף הגשם..יש מראות שאתם אוהבים במיוחד?

 

חוש השמיעה – בחרו מוזיקה מרגיעה שאתם אוהבים ושימו ברקע, השמיעו צלילים מהטבע (פכפוך נהר, גשם), האזינו לציוץ הציפורים..

חוש הריח – הדליקו נר ריחני או קטורת במרכז הסלון או בחדר השינה, טיילו בגינה או בחוף הים ושאפו את ריחות הטבע, שימו לב לכל הריחות סביבכם. האם יש ריחות ספציפיים שמרגיעים אתכם? השתמשו בהם.

חוש הטעם – תשקיעו בעצמכם בארוחה שאתם מאוד אוהבים לאכול והתענגו על כל ביס. שתו משקה מרגיע כמו תה צמחים (כתבנו על יתרונות התה כאן), התנסו במאכלים חדשים…האם יש טעמים שעוזרים לכם להירגע?

חוש המגע – לטפו כמה דקות כלב או חתול, לבשו חולצת משי או חולצה מבד נעים אחר והרגישו את המרקם שלה, אחרי מקלחת מפנקת שקעו במיטה עם שמיכה עבה ונעימה, צאו לשחות בים או בבריכה והרגישו את מגע המים ואיך הם עוטפים את הגוף. 

לסיכום, קשיים ומשברים כנראה ימשיכו להתקיים לצד תקופות טובות וחוויות משמחות ומשנות חיים. עם זאת חשוב להיות קשובים לעצמכם ולפנות לגורם מקצועי במידה ואתם מרגישים מוצפים ובלי יכולת להעניק לעצמכם מענה הולם. השקיעו בעצמכם, השקיעו בקשרים ובפעולות שמשמחים אתכם.

צוות פרוטיאה.

הפחתת לחץ וחרדה בגיל השלישי

אנא מלאו את הטופס

ונציגנו יחזור אליכם במהרה




    דילוג לתוכן